strona główna - Andrzejkowe party - kulinarne propozycje

Andrzejkowe party - kulinarne propozycje

wstecz

 

SKŁADNIKI:

• Szynka od Górali firmy Kabanos
• jajka
• majonez
• natka pietruszki

 

• Boczek Upieczony od Kojsa firmy Kabanos
• suszone śliwki

• wykałaczki

 

PRZYGOTOWANIE:

Proponujemy dwa hity, smaczne i błyskawiczne do zrobienia.

Roladki z szynki i koreczki z boczku z wędzoną śliwką.

 

ROLADKI Z SZYNKI:
Szynkę od Górali pokrój w cienkie plastry.
Zawiń plastry z pastą z jajka na twardo, majonezu i zielonej pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem.

 

KORECZKI Z BOCZKIEM:

Plastry boczku pokroić na mniejsze paseczki.

Każdą siwkę zwinąć w plasterek, zpiąć wykałaczką.

Śliwki zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez kilka minut, aż boczek się przyrumieni.

 

 

 

wstecz