strona główna - Andrzejkowe party - kulinarne propozycje
Andrzejkowe party - kulinarne propozycje
wstecz
SKŁADNIKI:
• Szynka od Górali firmy Kabanos
• jajka
• majonez
• natka pietruszki
• Boczek Upieczony od Kojsa firmy Kabanos
• suszone śliwki
• wykałaczki
PRZYGOTOWANIE:
Proponujemy dwa hity, smaczne i błyskawiczne do zrobienia.
Roladki z szynki i koreczki z boczku z wędzoną śliwką.
ROLADKI Z SZYNKI:
Szynkę od Górali pokrój w cienkie plastry.
Zawiń plastry z pastą z jajka na twardo, majonezu i zielonej pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem.
KORECZKI Z BOCZKIEM:
Plastry boczku pokroić na mniejsze paseczki.
Każdą siwkę zwinąć w plasterek, zpiąć wykałaczką.
Śliwki zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez kilka minut, aż boczek się przyrumieni.
wstecz